Archives

Kuolema

Leave a comment
Sivuluonnoksia

Kuolema-sivu alkaa rakentua. Millaisin sanoin sinä kuvaat kuolemaa? Miten kertoa siitä lapselle? Moni on ollut kanssani samaa mieltä siitä, että kuolemasta puhutaan liian vähän. Voisiko Surunaama-kirja ja tämä sivu tuoda sitä vähän lähemmäs ja puhuttavammaksi?

Kuplassa

Leave a comment
Sivuluonnoksia

Joskus suru tuntuu kuplalta ympärillä. Siltä, että kukaan ei ymmärrä tai siltä, että miten ihmeessä muu maailma voi vain jatkaa kulkuaan vaikka oma elämä on juuri romahtanut. Millaisia tuntemuksia sinulla on surusta? Miten se näyttäytyy? Miltä se tuntuu? Miten sitä voisi kuvata?

Vaikeita sanoja

Leave a comment
Sivuluonnoksia

Suru ja etenkin kuoleman kohtaaminen sisältävät ihan valtavan määrän sanoja. Uusia sanoja, vaikeita sanoja. Ja asioita, joille ei ole sanoja. Tämä sivu haluaa auttaa, antaa työkaluja, selityksiä ja niitä sanoja. Itse muistan miten hukassa olin kun maailmaani rysähti sanoja, jotka tuntuivat ihan vieraalta suussa. Omainen, vainaja. Meni kauan ennenkuin niitä pystyi käyttämään luontevasti. Vieläkin osa niistä tuntuu vieraalta. Millaisia sanoja sinä olet kokenut vaikeimmiksi?